De perfecte plek om te leren paardrijden Lees meer

0251 231 164

Wedstrijden FNRS

mellointeractive

Dressuur

Op De Schimmelkroft worden landelijke dressuurproeven van de KNHS/FNRS gereden. Het opleidingstraject bestaat uit fases. F1 t/m F12 is de fase brons en F13 t/m L2 is de fase Zilver. De proeven worden onafhankelijk beoordeeld door een bevoegde jury. Op basis van puntentelling kun je promotiepunten verdienen en promoveren naar een hogere proef. Vanaf 2022 zijn er nieuwe F-proeven, deze zijn te vinden op Mijn KNHS.
Er zijn twee soorten dressuurwedstrijden:
F-proevendag: op deze dagen worden in de binnenbaan en in de tweede rijhal de F-proeven gereden. In de binnenbaan rijden de beginnende ponyruiters (F1, F2, F3). In de tweede rijhal zijn de hogere proeven aan de beurt. Ook de paarden rijden in de tweede rijhal. Inschrijven voor de F-proevendag kan via het formulier welke bijgevoegd is in onze agenda bij de betreffende wedstrijddag. Bij calamiteiten of afmelding door ziekte kunt u terecht bij F-proeven.

Kosten per wedstrijd bedragen voor alle wedstrijdcategorieën € 16,50 (prijspeil 2022). Wij rekenen geen extra kosten voor de diploma’s.

Springen

Er worden tijdens een springwedstrijd verschillende rubrieken gereden en gesprongen op verschillende hoogtes 30 tot en met 80 centimeter. Tijdens de wedstrijd wordt het parcours tweemaal gereden per rubriek. Net als bij de dressuurproeven word je beoordeeld door onafhankelijke deskundige juryleden en kun je een promotiepunt verdienen die op basis van een puntentelling gaat. Mail naar springen voor de inschrijvingen.

Ruiters die de vaardigheidsproeven 1 en 2 met goed gevolg hebben doorlopen, mogen deelnemen aan springwedstrijden, dit geldt ook voor ruiters met 1 promotiepunt in de F6. Doe dit altijd in overleg met de instructie. Op verschillende dagen worden er springlessen gegeven ter voorbereiding op de wedstrijden: klik hier voor meer informatie over de springlessen.
Inschrijven kan via het formulier welke bijgevoegd is in onze agenda bij de betreffende wedstrijddag. Inschrijven op springhoogte gebeurt altijd na overleg met instructie.

De kosten voor deelname aan een springwedstrijd bedragen € 16,50 (prijspeil 2022).
Sinds april 2015 is het verplicht om bij het springen een bodyprotector te dragen. Deze is voor € 4,- te huur bij de bar. Klik hier voor de volledige informatie over de springwedstrijden.

Clubkampioenschappen

Aan het eind van ieder wedstrijdseizoen (van september – juli) worden er clubkampioenschappen gereden. Dit is een onderlinge wedstrijd waar geselecteerde ruiters kunnen rijden om clubkampioen van het wedstrijdseizoen te worden.

Van elke wedstrijdruiter uit elk van de groepen: Pony’s beginners F1-F2, pony’s F3+ en combi’s, paarden en zilver, Lease/eigenpaarden/pony‘s en springen en vaardigheid worden de hoogste stijlcijfers van het afgelopen seizoen opgeteld waarna deze worden onderverdeeld in F-categorieën. Het aantal deelnemers per groep hangt af van het totaal aantal deelnemers.

Voor deze wedstrijd hoeft er geen voorkeur pony of paard opgegeven te worden, er wordt door middel van loting bekend gemaakt op wie je de proef mag rijden. Er kunnen tijdens deze wedstrijden ook winstpunten behaald worden.

De lijst met geselecteerde deelnemers wordt op het publicatie bord in de foyer gepresenteerd en op de website. Geselecteerde deelnemers geven vervolgens zelf aan of zij deelnemen aan de wedstrijd of niet.
De definitieve startlijst wordt op de website gepubliceerd.

 
Voor alle vragen m.b.t. inschrijvingen en startlijsten mag er gemaild worden naar wedstrijden@schimmelkroft.nl