De perfecte plek om te leren paardrijden Lees meer

0251 231 164

Voltige

mellointeractive

Voltige is een leuke en gezellige teamsport waarbij je verschillende gymnastische oefeningen op de rug van het paard doet.

Het paard loopt hierbij aan een lange lijn (de longe) op een cirkel en heeft een voltigebeugel(brede singel met 2 handvaten). Het is de bedoeling dat je oefeningen zo uit gaat voeren dat je het paard niet stoort in zijn beweging. Uiteraard begin je eerst in stap om de oefeningen onder de knie te krijgen. Later zullen de oefeningen ook in galop worden uitgevoerd.

Bij voltige wordt onderscheid gemaakt tussen de 7 verplichte oefeningen en de vrije kür. De verplichte oefeningen zijn:- opsprong, vrije zit, vlag, molen, schaar, staan en flank.
Bij de vrije kür mogen de voltigeurs helemaal zelf bedenken welke oefeningen ze in de kür verwerken en hoe ze die uitvoeren. Hier kun je dus heerlijk creatief zijn en gek doen!

Bij voltige ontwikkel je een goede balans en krijg je gevoel voor de beweging van het paard. Je hebt geen rijervaring nodig om voltige te kunnen doen. Dit maakt het erg toegankelijk voor jonge ruiters die graag willen paardrijden maar nog op de wachtlijst staan.

Wil je ook eens komen kijken wat voltige nou precies is of een keertje mee doen, kom dan langs bij een van onze trainingen op dinsdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur (jeugd beginners)
Voor de voltigetrainingen heb je geen speciale rijkleding nodig. Bij de voltige draag je een lekker zittend rijbroek of legging en een paar turn/gymschoentjes.
Abonnement Voltige: €40,00 per maand.