De perfecte plek om te leren paardrijden Lees meer

0251 231 164

Pensionstalling

mellointeractive

De Schimmelkroft heeft vanaf haar oprichting in 1969 paarden en pony’s van derden gestald, en staat hierin bekend om haar dierenwelzijnsbeleid. In de loop van de jaren is de accommodatie aangepast en meegegaan met de geldende eisen voor accommodatie.

De accommodatie is met een buitenbaan 20×60, 2e rijhal en een longeerring, uitermate geschikt om te trainen.

Helaas hebben wij nog geen weidegang maar beschikken wel over paddocks waardoor alle paarden en pony’s toch buiten komen.  Door onze ervaring kunnen wij met betrekking tot het houden van paarden veel vragen en kleine problemen beantwoorden en oplossen.

Wij hanteren een stallingsovereenkomst en huisregels waarin wij onze afspraken vastleggen. Omdat het belangrijk is dat er overeenstemming is over het dierenwelzijn en de wijze van houden en training van de paarden en pony’s gaat er altijd een kennismakingsgesprek vooraf.
In dit gesprek kunnen wij ook ingaan op specifieke vragen met betrekking tot voer en training.

In het algemeen ontvangen de paarden en pony’s per dag twee keer kuil in een slowfeeder wat maakt dat zij nagenoeg onbeperkt toegang hebben tot ruwvoer, stro en twee maal krachtvoer. Dit wordt zoveel mogelijk gespreid zodat het paard de hele dag foerageert. Waar nodig passen wij het rantsoen individueel verder aan. Mogelijk zijn er wel extra kosten verbonden aan de individualisering van het rantsoen.

Voor de pension en lease klanten hebben wij huisregels die van kracht zijn op en rond het terrein.