De perfecte plek om te leren paardrijden Lees meer

0251 231 164

Mandy Klooster

Mandy Klooster

Eigenaar

Hallo allemaal,

Mijn naam is Mandy Klooster, geboren op 23-04-1996. Samen met mijn partner Martin en onze zoon Bram uit 2021 zijn wij sinds 1 juli 2022 de eigenaren van Ruitersportcentrum de Schimmelkroft.

Opgegroeid met paarden, op de Schimmelkroft, in 2020 als bedrijfsleidster werkzaam geweest door kunnen groeien naar onze droom, een eigen hippisch bedrijf! Het motto ‘if you can dream it, you can do it’ heeft ons geholpen met deze droom waar wij ontzettend trots op zijn.

Ik ben fanatiek dressuuramazone, ik heb voorheen ook veel gemend (dressuur en samengesteld) op hoog niveau, maar na een ongelukje in 2020 het voor nu even bij het rijden gehouden. Mijn paard Schimmelkroft’s Harm is een tuigpaard van de hengst Manno, met hem rijd ik fanatiek dressuurwedstrijden en ons doel is de Grand Prix. Hij is mijn allergrootste vriend, en het zou zomaar kunnen dat je mijn zoon ook op Harm voorbij ziet komen. Ook ga ik graag met een groep op buitenrit en neem ik Harm mee als voorpaard, hij vind het geweldig!

Met mijn trainer Coen van der Vlugt train ik wekelijks om het beste in mezelf naar boven te halen, ik leer heel veel van hem en kan dit ook overbrengen op mijn eigen lesklanten.

Ik geef vooral privélessen aan wedstrijdruiters, maar op woensdag en donderdagavond geef ik ook nog met veel plezier gevorderde paardenlessen. Ook heb ik de gevorderde springgroepen onder mijn hoede.

Verder houd ik mij bezig met het gehele management van de manege, ik zit dus ook veel op kantoor, wat ik altijd zo kort als mogelijk wil houden, want tussen de paarden lopen vind ik veel leuker!

Ik heb ook nog een uit de hand gelopen hobby, die heet namelijk: MK Pony’s , dit is mijn handelsstal en hier probeer ik ‘match made in heavens’ te maken met mensen/kinderen en paarden/pony’s. Ik zoek ze uit op karakter, gezondheid, looks en kleur. Met een team van meiden om mij heen leiden we diverse pony’s en paarden op om ‘topbraaf’ te worden voordat zij opzoek gaan naar hun match!

Jullie zien mij nooit alleen, ik heb namelijk altijd ‘aanhang’ bij me, dat zijn mijn 2 Cavalier King Charles Spaniëls genaamd Tino & Suus. Tino is een tricolor en een echt baasje, hij is heel eenkennig. Suus is een Blenheim en vind alles en iedereen leuk! Niet schrikken als ze in eens op de bankrand komen liggen in de rijhal, want dat zijn ze gewend, ze vinden het erg leuk om te kijken als ik aan het rijden of lesgeven ben. De paarden en pony’s zijn het ook gewend dus wees niet bang!

Lang verhaal geworden, maar nu hebben jullie een goed beeld van mij.

Als je vragen hebt, mail mij gerust!

Liefs,