Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Dressuur  Springen  Clubkampioenschappen  Overige wedstrijden  Startlijsten  Uitslagen 

Er worden tijdens een springwedstrijd verschillende rubrieken gereden en gesprongen op verschillende hoogtes 30 tot en met 90 centimeter. Tijdens de wedstrijd wordt het parcours twee maal gereden per rubriek. Net als bij de dressuurproeven wordt je beoordeeld door onafhankelijke deskundige juryleden en kun je een promotiepunt verdienen die op basis van een puntentelling gaat.

Ruiters die de vaardigheidsproeven 1 en 2 met goed gevolg doorlopen hebben mogen deelnemen aan springwedstrijden, evenals ruiters met 1 promotiepunt in de F6. Doe dit altijd in overleg met de instructie. Op vrijdag middag worden ook springlessen gegeven ter voorbereiding op de wedstrijden, klik hier voor meer informatie over de springlessen.
Inschrijven kan in het wedstrijdboek achter de bar tot uiterlijk de laatste zondag voor de wedstrijd. Inschrijven op springhoogte gebeurt altijd na overleg met instructie , eigen paarden kunnen alleen mee doen als zij in de lessen op De Schimmelkroft mee rijden.

De kosten voor deelname aan een springwedstrijd bedragen € 14,50
Sinds april 2015 is het verplicht om bij het springen een bodyprotector te dragen. Deze is ook voor €3,50 te huur bij de bar. Klik hier de volledige informatie over de springwedstrijden