Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Waarom paard en fit 

Waarom is de balans tussen het paard en de ruiter zo belangrijk?
In principe loopt een paard niet uit zichzelf recht, jij zal hiervoor als ruiter moeten zorgen.
Hiervoor zal je eerst zelf in 'balans' moeten zijn, d.w.z. je onafhankelijke zit dient zodanig ontwikkeld te zijn dat je coördinatie aan beide kanten klopt en je ook aan beide kanten even sterk bent.

Deze balans bereik je in eerste instantie door bewustwording van je eigen houding om deze daarna te verbeteren. Als een ruiter controle heeft over zijn / haar houding kan hij/zij beter in balans blijven en er minder snel afvallen of blessures oplopen. Dit komt het paardrijden dus ten goede. Ook is het voor het welzijn van de paarden en pony’s prettiger als ruiters soepeler zijn en in balans mee kunnen bewegen met het paard.
De Paard & Fit lessen bestaan uit de onderdelen Bootcamp, Valtraining , Krachttraining voor rompstabiliteit, Balanstraining en Coördinatietraining.

Om je houding en zit op het paard verder te ontwikkelen en daarbij met je paard of een manege paard aan de slag te gaan, kan je een privéles bij Sanne afspreken of deelnemen aan een trainingsweek(end)! Alle lessen kunnen gevolgd worden door zowel junioren als senioren.

Klik hier voor informatie over de lestijden