Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Over 

De Schimmelkroft heeft momenteel 1 voltige team (jeugd). De voltigelessen vinden plaats op dinsdagmiddag in de 2e rijhal van De Schimmelkroft van 16.00 - 17.00 uur.

Het vaste voltigepaard voor de beginners is onze brave haflinger Rakker. Als goede reserve voor Rakker lopen Belle en Pongo ook af en toe mee in de voltigeles. Daarnaast is Banzai onze oude rots in de branding die af en toe nog een voltigetraining loopt.

Het beginnersteam bestaat uit een groep van zo'n 8 voltigeurs van verschillende leeftijden (7 tot 12 jaar). Wekelijks oefenen de voltigeurs de basis oefeningen en leren hun eerste eigen solo en team kürtjes te maken. Veelal gebeurt dit spelenderwijs. De voltigeurs leren op deze manier niet alleen goed hun balans te houden op een paard, maar leren ook netjes en zonder angst op een pony te zitten. Daarnaast is er ook aandacht voor de verzorging en het optuigen van de pony. Want uiteraard verdiend het voltigepaard alle aandacht als belangrijke schakel in het team!

Dat is wat de voltigesport ook zo bijzonder maakt; het is een echte teamsport! Jong en oud werken samen met het voltigepaard en de longeur (degene die het paard aan de lijn begeleidt) om de mooiste oefeningen te laten zien!

De voltigeurs uit dit team leren zowel de verplichte oefeningen in stap als galop, maar ook al een aantal kür oefeningen uit te voeren. Het maken van een team kür met meerdere voltigeurs staat centraal en biedt veel uitdaging om samen mooie en moeilijke oefeningen zo te combineren dat het een geheel wordt!