De perfecte plek om te leren paardrijden Lees meer

0251 231 164

Vanessa Aland

Vanessa Aland

Instructrice ruiters met een beperking

Mijn naam is Vanessa Aland en sinds 2018 werkzaam bij De Schimmelkroft. Ik kwam in 2018 op de manege met mijn toenmalige paard Woudy.  Dankzij Wim heb ik de kans gekregen van mijn hobby mijn werk te maken. Ik ben begonnen als staldienst en daarnaast de opleiding voor Instructeur basissport gevolgd. Daarna volgde de opleiding tot instructeur voor ruiters met een beperking en ruitervitaalcoach.

Sinds juli 2023 ben ik niet meer werkzaam als instructeur bij de Schimmelkroft. Ik heb de stap genomen om voor mezelf te beginnen en geef alleen nog les op de maandag bij Stichting in het zadel aan ruiters met een beperking. Gelukkig blijf ik nog verbonden aan de Schimmelkroft, want ik ben de Schimmelkroft heel dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen. Dus jullie zien mij zeker nog rondlopen.

In september 2023 ga ik ook lesgeven bij manege De Blijde Ruiter in Zaandam, dit zijn ook voornamelijk ruiters met een beperking.  Ik ga mezelf dus meer richten op de ruiters met een beperking. Deze bijzondere groep ruiters geeft mij zoveel plezier en vooral dankbaarheid.  Zien hoe blij en ontspannen zij worden van het paardrijden is het mooiste wat ik als instructeur kan ontvangen.