Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Kennismaking  Lessen  School te paard  Trainingen  Buitenrijden 

De springlessen zijn een uitgelezen kans om je balans goed te kunnen ontwikkelen. Het is een leuke afwisseling voor zowel jou als voor het paard. Hierbij is het ontwikkelen van de controle in tempo en het ritme gevoel een belangrijk onderdeel. Bij deze lessen wordt voornamelijk nadruk gelegd op het opdoen van (parcours) ervaringen om mee te doen met het diploma springen van de KNHS/FNRS. Het springen kan zowel in een privéles afgesproken worden als in groepsverband, maar altijd naast een vaste dressuurles.

De springlessen zijn op vrijdagavond van 19.15 – 20.15 op inschrijving maar altijd in overleg met je instructeur of instructrice. De lessen zijn voor zowel pony’s als paarden. De inschrijving dien je zelf iedere keer te doen in de springmap die achter de bar ligt, hierin zit ook een overzicht met data. De lessen dienen vooraf contant betaald te worden bij de bar.

Het tarief per springles is afhankelijk van het aantal deelnemers per les. Klik hier voor het springtarief. Het overzicht met data wanneer je kunt mee doen met een springles kun je vinden in de springmap. Bij slechts één deelnemer per les gaat de les niet altijd door.

Sinds april 2015 is het verplicht om een bodyprotector te dragen bij de springlessen en wedstrijden. De bodyprotector is ook te huur, €3,50 per les.
De instructie wordt in de regel gegeven door Sanne van Bergenhenegouwen.
Deelname kan vanaf F4 of in overleg met de instructie, je moet minimaal zelfstandig verlichte zit kunnen volhouden.