De perfecte plek om te leren paardrijden Lees meer

0251 231 164

Paardrijles

mellointeractive

Paardrijden is voor jong en oud en draait om plezier, een sportieve uitdaging, communicatie en vertrouwen. Voor zowel de beginnende junioren als senioren hebben wij een speciaal opleidingssysteem ontwikkeld.

Het eerst vertrouwd raken met de pony gebeurt spelenderwijs met het guppen rijden (5 – 7 jaar) en daarna de opstapcursus (vanaf 7 jaar).
Hierop volgt logisch de start in een lessysteem. Hierin onderscheiden wij de ponylessen en uiteindelijk de paardenlessen.

Indien je als junior / senior al rij ervaring hebt en je graag zou willen instromen in een les dan is het belangrijk voor ons om te weten welk niveau je bezit. Via een beoordeling met een privéles kunnen wij tot een goede leskeuze te komen. Een privéles boek je telefonisch of kom eens een kijkje nemen op onze manege en plan een les in aan de bar bij één van onze medewerkers.

Paardenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om onze paarden gezond en fit te houden. Wij hebben daarom een maximale draagkracht van onze paarden ingesteld op 95KG, inclusief kleding van de ruiter. Ruiters boven dit gewicht kunnen wij helaas niet plaatsen.

Per paard kunt u de draagkracht zien op de kaartjes naast de box. Jaarlijks hebben wij een weegmoment van onze ruiters. Aan de hand van het gewicht kunnen wij onze ruiters op een geschikt paard indelen. Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk om met deze gegevens.

 

Handleiding ruiterapp