Home
Introductie  Leden  KNHS  Agenda  Nieuws  Nieuwsbrieven 

Rijvereniging Heemskerk is aangesloten bij de KNHS, een sportbond die zich bezig houdt met alle takken van paardensport. Zij organiseert wedstrijden voor het springen, dressuur en samengestelde sport, maar richt zich ook op de recreatie ruiter. Om dit te organiseren heeft de KNHS een aantal verschillende afdelingen. Rijvereniging Heemskerk maakt onderdeel uit van de afdeling basiswedstrijdsport. Deze afdeling heeft een landelijk netwerk van verenigingen.
Deze verenigingen organiseren wedstrijden op het niveau van B t/m Z2. Als begeleiding van de wedstrijden staat een grote groep deskundig opgeleide juryleden en parcoursbouwers bij de KNHS ingeschreven. Om te starten moet je lid worden van een van de KNHS verenigingen. Via de vereniging krijg je formulieren om je paard te registreren en een startkaart met bijbehorende startcoupons bij de KNHS aan te vragen. Als je wilt kan je ook een abonnement op het blad Paard & Sport nemen waarin alle wedstrijden staan opgenomen en waarin reglementswijzigingen in worden gepubliceerd. Door je startcoupons (per proef 1) op te sturen naar de vereniging waar je wilt gaan starten kan je je inschrijven. Een paar dagen voor de wedstrijd kan je dan informeren naar je starttijden. Iedere wedstrijdruiter begint in de klasse B. Promotie naar een hogere klasse gebeurt door het halen van winstpunten.
Je kan zo van B (beginner) naar L (licht) naar M (midden) naar Z (zwaar) promoveren. Deze winstpunten kan je op iedere wedstrijd halen en worden centraal bij de KNHS geregistreerd. Daarnaast kan je ook ieder jaar 2 keer meedoen aan de kampioenschappen in de klasse waarin je op dat moment uitkomt.