Home
Ruiterkampen 2023  Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
dierenwelzijn  Team  Stagiaires en vrijwilligers  Accommodatie  pension  Paarden-pony's  Bezoek  Samenwerking  Geschiedenis 

De Schimmelkroft heeft vanaf haar oprichting in 1969 paarden en pony’s van derden gestald, en staat hierin bekend om haar dierenwelzijnsbeleid. In de loop van de jaren is de accommodatie aangepast en meegegaan met de geldende eisen voor accommodatie. Onze FNRS 5 sterren is hiervan een bevestiging.

De accommodatie is met een buitenbaan 20x60, 2e rijhal en twee longeerringen, uitermate geschikt om te trainen.
Wim en zijn dochter Sanne houden zich met name bezig met de lessen aan stallingnemers, waarbij Wim zich richt op de basis en Sanne op de wedstrijdtraining. De africhtingsmethode welke zij beide gebruiken is gebaseerd op zowel de klassieke rijkunst als de meer moderne ‘’Hollandse school’’ zoals deze de laatste jaren aan de basis gestaan heeft van het succes van de Nederlandse dressuur top.

Helaas hebben wij nog geen weidegang maar beschikken wel over paddocks waardoor alle paarden en pony’s toch buiten komen. Klik hier voor meer informatie over onze accommodatie.
Door onze ervaring kunnen wij met betrekking tot het houden van paarden veel vragen en kleine problemen beantwoorden en oplossen.

Schimmelkroft ST in het zadel Voltige Carrousel Classic