Home
Ruiterkampen 2023  Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Kennismaking  Lessen  School te paard  Trainingen  Buitenrijden 

Ruitersportcentrum De Schimmelkroft kent een grote verscheidenheid aan rijopleidingen waardoor eenieder met eigen specifieke interesse(s), samen met de veelzijdigheid die het paard biedt, zich optimaal kan bekwamen.

Het werken met paarden waarbij dieren welzijn hoog in het vaandel staat, blijft te allen tijde voorop staan.

Daarnaast zijn we van mening dat onze paarden en pony’s juist door deze afwisselende opleidingen plezier houden in het werk. Onze paarden en pony’s komen dagelijks buiten en worden overdag in groepen los gezet in de rijbanen. Hierdoor houden de paarden en pony’s sociaal contact en krijgen zij voldoende vrije beweging.

De KNHS-rijopleidingen zijn de basis tot een goed gebruik van alle mogelijkheden in ons aanbod. Wij selecteren met zorg de juiste paarden en pony’s voor deze opleiding.

In de rijopleidingen staat de wijze van communiceren met het paard voorop, zodat er wederzijds begrip ontstaat tussen ruiter en paard om de gevraagde oefening te kunnen uitvoeren.

Alleen als het paard begrijpt wat de ruiter bedoelt, kan het met plezier de gevraagde oefeningen uitvoeren.
Klik hier voor het filmpje over paardrijden met plezier

Schimmelkroft ST in het zadel Voltige Carrousel Classic