Home
Ruiterkampen 2023  Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
dierenwelzijn  Team  Stagiaires en vrijwilligers  Accommodatie  pension  Paarden-pony's  Bezoek  Samenwerking  Geschiedenis 

Clopin

Clopin (afstammeling van de volbloed Sit this one out) oftewel Clopsie (voor insiders) was op stal niet altijd de makkelijkste. Als je pech had zette hij zo zijn tanden in je been of arm. En toch vond hij het geweldig als je hem uit zijn stal haalde en zachtjes poetste. Hij was gek op getut. Als je er eenmaal op zat was hij bereid om voor je te werken.
Technisch gezien kon hij niet zoveel met zijn achterbenen maar was toch bereid zijn benen voor je in de knoop te leggen als je dat van hem vroeg. Een paar jaar terug, nog in zijn jonge jaren, heeft hij de vliegende galopwissel geleerd. Als je in de buitenbak ging galopperen werd hij helemaal enthousiast en ging dan zelf wel even oefenen.
Voor het springen en buiten rijden was hij niet echt geschikt, hoewel hij het in het duin ook weer top vond. Maar hij werd dan zo heet dat hij maar voor weinig ruiters te mannen was.
Toch was Clopin in de lessen voor zowel beginnend als gevorderd ruiter fijn te rijden. Het was echt een karakterpaard anders had hij met zulke voeten niet nog zolang kunnen werken.
In ieder geval missen we hem erg met indelen voor de lessen en ik mis de ritjes in de buitenbak met hem. Met veel plezier denken we aan hem terug.
Bedankt Clopsie voor al die jaren trouwe dienst.
- Instructie -
Door een bijzonder vorm van straalkanker aan de voorhoeven hebben we in 2008 afscheid van dit fijne paard moeten nemen.

Schimmelkroft ST in het zadel Voltige Carrousel Classic