Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Loswerken  Schriktraining  Grondoefeningen 

Bij het loswerken loopt het paard los in een afgebakende ruimte van 15 x 15 meter. Het paard is vrij om te handelen en te reageren in deze situatie. Het geeft je in eerste instantie een goede gelegenheid om gedrag te observeren. Het leert je veel over het karakter van het paard. Vervolgens ga je zelf met het paard aan het werk.

Je werkt in de basis vooral door middel van het bewust gebruikmaken van 'positie en beweging'. Door middel van het juiste gebruik van positie en beweging kun je basiscontrole (over richting en snelheid) verkrijgen. In dit stadium werk je we non-verbaal en zonder direct fysiek contact.

Heb je deze basiscontrole, dan zal het paard je als vanzelf zien als hoger in de rangorde. Dit heeft natuurlijk weer positieve gevolgen voor de dominantieverhouding en je positie als gerespecteerd leider.

Voor het paard bestaat het loswerken voornamelijk uit het afstemmen op de ruiter/trainer en het leren begrijpen van de hulpen. Verder loopt het paard volledig in zijn eigen balans en voert op de cirkel overgangen en tempowisselingen uit. Op deze manier kan het paard ongehinderd bewegen en zoeken naar zijn eigen natuurlijke balans, de basis voor de rij typische balans.