Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Kennismaking  Lessen  School te paard  Trainingen  Buitenrijden 

Onder kennismaking leggen we uit hoe je zonder ervaring met paard- of ponyrijden op De Schimmelkroft begint. Vooral het vertrouwd maken met het gedrag en de beweging van het paard / pony kenmerken de eerste fase van kennismaken met de paardensport. Zo leggen wij een stevige basis voor veilig & verantwoorde paardensport.

Instroom van het ponyrijden vindt plaats vanuit de inschrijvingen (helaas kennen wij een wachtlijst) wij adviseren om regelmatig in een guppenles mee te doen of in te schrijven voor voltige zodat het kind al vertrouwd is met de pony. Ook zonder deze guppen of voltige ervaring is instromen mogelijk. Schrijf wel op tijd in om teleurstellingen te voorkomen.
De opstapcursus junior is de start van de rijopleiding voor kinderen op De Schimmelkroft.

Senioren

Voor de senioren adviseren wij te beginnen met een opstapcursus senior.

Voor senioren met ervaring kunt u meer lezen bij Rijden met ervaring.

De maximale draagkracht van onze paarden is 95KG, inclusief kleding van de ruiter. Ruiters boven dit gewicht kunnen wij helaas niet plaatsen. Jaarlijks is er in september een weegmoment.