Home
Introductie  Paardrijden  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Eigen paard  Website  Contact  Shop 
Kennismaking  Lessen  Horseball  School te paard  Trainingen  Buitenrijden 

Onder kennismaking leggen we uit hoe je zonder ervaring met paard- of ponyrijden op De Schimmelkroft begint. Vooral het vertrouwd maken met het gedrag en de beweging van het paard / pony kenmerken de eerste fase van kennismaken met de paardensport. Zo leggen wij een stevige basis voor veilig & verantwoorde paardensport.

Instroom van het ponyrijden vindt plaats vanuit de inschrijvingen (helaas kennen wij een wachtlijst) wij adviseren om regelmatig in een guppenles mee te doen of in te schrijven voor voltige zodat het kind al vertrouwd is met de pony. Ook zonder deze guppen of voltige ervaring is instromen mogelijk. Schrijf wel op tijd in om teleurstellingen te voorkomen.
De opstapcursus junior is de start van de rijopleiding voor kinderen op De Schimmelkroft.

Senioren

Na de modules brons, zilver en goud welke de start vormen voor de paardensport voor senioren, ga je samen naar een beginnersgroep. via privélessen kunnen senioren ook instromen naar een module brons, zilver of goud.
Voor beginners werken wij in niveau's naar licht gevorderd en gevorderd. Ook senioren kunnen meedoen met de KNHS/FNRS rijopleidingen, hierdoor is er een gedegen en veilige rijopleiding mogelijk. Een goede basis zorgt ervoor dat senioren ook op latere leeftijd kunnen beginnen en zo veel plezier aan het paardrijden, zowel indoor als outdoor, kunnen beleven.