Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Kennismaking  Lessen  School te paard  Trainingen  Buitenrijden 

Paardrijden is voor jong en oud en draait om plezier, een sportieve uitdaging, communicatie en vertrouwen. Voor zowel de beginnende junioren als senioren hebben wij een speciaal opleidingssysteem ontwikkeld.

Het eerst vertrouwd raken met de pony gebeurt spelenderwijs met het guppen rijden (5 – 7 jaar) en daarna de opstapcursus (vanaf 7 jaar).
Hierop volgt logisch de start in een lessysteem. Hierin onderscheiden wij de ponylessen, de combilessen (dit zijn de D en E pony's) en uiteindelijk de paardenlessen. We zijn in staat om de juiste instructie te geven bij de ontwikkeling van kind naar junior naar senior.

Voor senioren hebben we de keuze om in te stromen via individuele begeleiding (privé lessen).
Voor de maximale draagkracht van onze paarden hanteren wij de richtlijnen van de KNHS/FRNS. Het maximale ruitergewicht bij ons is 95KG, inclusief kleding van de ruiter. Ruiters boven dit gewicht kunnen wij helaas niet indelen. Wij houden jaarlijks in september een weegmoment waarbij wij het gewicht van de ruiter controleren.

Uitgebreide informatie vind je onder het kopje 'lessen'.