Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Loswerken  Schriktraining  Grondoefeningen 

De derde trainingsvorm binnen het Freestyle-systeem is het zogenaamde grondwerk. We bedoelen hiermee al het werk dat door je wordt aangestuurd vanaf de grond. Alle inmiddels aangeleerde technieken uit het loswerken zijn ook hier van belang. De plek waar je staat (positie), de bewegingen die je maakt en de houding waarmee je dat doet.

Extra is het contact dat je hebt door middel van de leadrope (lijn van 4,5 meter) en het Freestyle-halster. Al je 'hulpen' worden door de leadrope en het halster vertaald in een bepaalde mate van druk, die het paard via het Freestyle-halster voelt op het hoofd.

Je wilt graag dat het paard 'wijkt voor druk'. Op die manier worden je hulpen omgezet in gewenste handelingen. Helaas gaan paarden van nature tegen fysieke druk in. Zowel het paard als jij leren door deze grondwerkoefeningen hoeveel hulp/druk het paard nodig heeft om ervoor te wijken.

Je leert hoe je zo'n goede reactie moeten belonen en hoe je uiteindelijk de druk/hulp af kunnen bouwen naar een minimaal niveau. Je wilt graag meer reactie met steeds minder hulp/druk.