Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Kennismaking  Lessen  School te paard  Trainingen  Buitenrijden 

De Certificaten Buiten Rijden (CBR) zijn in het leven geroepen om ruiters de mogelijkheid te geven het KNHS ruiterbewijs stapsgewijs te behalen. De opleiding is verdeeld in drie delen: CBR1, CBR2 en het KNHS ruiterbewijs.

In de opleiding wordt kennis bijgebracht om met een paard of pony op de openbare weg, in het bos, op het strand en in de duinen te kunnen rijden. Naast de verkeersregels wordt aandacht besteed aan de manier waarop met een paard omgegaan moet worden buiten het manegeterrein. Aan het ruiterbewijs is een aanvullende ongevallendekking, een WA-verzekering en rechtsbijstandverzekering gekoppeld.

Junioren hebben bij ons minimaal CBR 1 nodig om mee te mogen met buitenritten (zogenaamde heen en weer ritten). Bij elk examen hoort zowel een theorie- examen als een praktijk examen.

Voor alle certificaten geldt dat je in het bezit moet zijn van een geldig ruiterpaspoort en minimaal F4 niveau moet hebben behaald én toestemming moet hebben van de instructie. CBR 1 bestaat uit praktijk op stal, praktijk examen rijden en theorie examen.

De praktijk zal in de reguliere lessen worden behandeld, hier hoef je dus geen extra lessen voor te nemen. Om de theorie goed voor te bereiden kun je het boek 'Haal je ruiterbewijs met plezier' aanschaffen (€ 15,00) en 'Paard en welzijn' (€15,00). Wij plannen theorielessen in, € 8.50 per les.
De kosten voor het examen CBR 1, inclusief certificaat en sticker in het ruiterpaspoort (exclusief theorie les en theorie boek), zijn slechts € 20,-
Klik hier voor het filmpje over het ruiterbewijs