Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Over  Teams 

Alle carrouselruiters gezamenlijk twee aan twee achter elkaar worden samen het peloton genoemd. De paarden of pony’s aan de binnenkant achter elkaar worden samen colonne 1 genoemd, de paarden of pony’s aan de buitenkant worden samen colonne 2 genoemd. Een tweetal wordt een paar genoemd. Bij een carrouselgroep van twaalf ruiters zijn er dus zes paren en bij een groep van zestien ruiters zijn er acht paren.

De voorste helft van de paren zijn samen de eerste sectie. Bij een carrouselgroep van twaalf zijn dat dus de eerste drie paren van het peloton. Bij een groep van zestien zijn dat de eerste vier paren van het peloton.
De achterste helft van de paren zijn samen de tweede sectie. Bij een carrouselgroep van twaalf zijn dat dus de laatste drie paren van het peloton. Bij een groep van zestien zijn dat de laatste vier paren van het peloton.

Commando’s worden gegeven door de commandant, gevolgd door het woord ‘mars’. De ruiters voeren de manoeuvre pas uit op het marscommando, zodat de hele groep tegelijk kan reageren.

Een carrouselproef bevat zestien onderdelen en mag tussen de 10 en 12 minuten duren. Bij een over- of onderschrijding van het tijdslimiet worden punten in mindering gebracht op het netto resultaat. De tijd verloopt van begingroet tot eindgroet aan de hoofdjury.