Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Dressuur  Springen  Clubkampioenschappen  Overige wedstrijden  Startlijsten  Uitslagen 

Onderlinge carrouselwedstrijden vinden plaats in het najaar, één voor pony’s en één voor paarden. De instructie oefent met de lessen vaste proeven die afhankelijk zijn van het niveau van de les. Zo kennen we voor de pony’s en paarden carrouselproeven niveau 1, 2 en 3. Gevorderde groepen mogen ook eigen proeven schrijven. Deze proef moet wel worden goedgekeurd door de instructie, en daarna ingeleverd worden bij het wedstrijdsecretariaat.
De lessen nemen het tegen elkaar op, ieder op eigen rijniveau en verdeeld in niveaus en beoordeeld volgens de landelijke normen van de VCN. Hier komt een officiële VCN-jury voor. De officiële winnaar komt met naam op de plakkette te staan. Het is gebruikelijk dat de groepen een thema en bijpassende muziek uitzoeken en zo ontstaat er een leuk samenspel van proef, muziek en kleding. De groepen worden hierop beoordeeld door een publieksjury. De publieksjury kiest uit alle groepen het mooiste of meest bijzondere geheel uit. Een foto van de winnaars van de publieksprijs wordt in de hal bij de trap opgehangen.
De onderlinge carrouselwedstrijden genieten altijd grote belangstelling en worden in een sportieve sfeer verreden. Van de ouders wordt met betrekking tot de kleding een actieve inbreng verwacht. Ook is het belangrijk dat de teams met het oefenen en de wedstrijd op elkaar kunnen rekenen, omdat met carrousel een even aantal ruiters nodig is. De instructie stimuleert dit teamverband en rekent erop dat ook de ouders zich hiervoor inzetten. De kosten van deelname aan deze carrouselwedstrijden bedragen voor de pony’s €9,- en voor de paarden € 10,- Het is belangrijk dat de muziek wordt aangeleverd op cd of USB, dit moet vooraf in de les worden uitgeprobeerd, zodat we tijdens de wedstrijd niet voor verrassingen komen te staan. De startlijst van deze wedstrijd wordt bekendgemaakt door het wedstrijdsecretariaat op de wedstrijd. Deelnemers dienen minimaal een uur voor aanvang aanwezig te zijn, net als bij alle andere wedstrijden.


VCN Carrousel
Carrousel intern
Voltige